Nieuwe collega Mike Smith - Valento | Vacatures Bouw & Techniek

Het verhaal van onze nieuwe collega Mike Smith..

Dit is onze nieuwe collega Mike Smith, 33 jaar geleden geboren in Amsterdam. Al ruim 11 jaar woonachtig in het zuidelijkste puntje van het land. Zijn carrière begon, na verschillende baantjes gehad te hebben als zijnde leerling, hier in Limburg als bouw medewerker. Hij heeft een mooi verhaal alvorens hij bij ons op kantoor kwam. Hij vertelt het ons allemaal aan de hand van 5 vragen.

Kun je iets vertellen over je achtergrond?

Ik kom oorspronkelijk uit de bouwwereld, en heb onderhand wel alle facetten van de bouw gezien. Sinds 2017 aan de slag gegaan als ZZP’er en sindsdien jaren door het hele land funderingspalen geboord en afspan werkzaamheden verricht. Uiteindelijk kreeg ik een functie aangeboden als meewerkend voorman in de stadsverwarming. Ik heb met veel plezier mee mogen werken aan het mijnwater project van Brunssum. Nadat de uitvoerder een nieuwe uitdaging vond en het team uiteenviel, ben ik ook opzoek gegaan naar een nieuwe stap in mijn carrière. Via deze weg kwam ik terecht bij Valento Jobs. Er stond een vacature “Consultant bouw en techniek” online, dit leek mij super interessant! Toch koos ik ervoor om te solliciteren als assistent uitvoerder in sportcomplexen omdat ik niet in het diepe wou springen. Deze baan was achteraf niet mijn beste keus geweest omdat mijn wensen te verschillend waren van de werkzaamheden.

Wat is jouw rol binnen Valento?

Met de ervaring van handlanger tot uitvoering in de bouw, ligt mijn focus op het adviseren en bemiddelen van starter tot professional voor meerdere sectoren. Search and select is part of the job..

Waarom heb je er voor gekozen om onze nieuwe collega te worden?

In een ver verleden heb ik een commerciële opleiding gedaan, ook mijn competenties sluiten aan op een commerciële functie. Met de jaren ervaring die ik in de bouw heb opgedaan, wil ik dat gebruiken in een andere rol. Na het lezen van de vacature op de site van Valento, werd ik enthousiast en voelde een connectie. Er stond onder aan de functieomschrijving ook “Heb jij het Valento DNA?” en die voelde ik. Daardoor besloot ik mijn brutale schoenen aan te trekken en te solliciteren naar de vacature die nog open stond als “Consultant bouw en techniek”. Na een aantal goede gesprekken met Palmyra en de HR, was het voor mij duidelijk, dit is precies wat ik zoek.

Je bent nu 3 maanden bezig, hoe bevalt het? Hoe bevallen jouw nieuwe collega’s? En in hoeverre maakt Valento jouw verwachtingen waar?

In de afgelopen 3 maanden heb ik vooral gezocht naar een creatieve manier om de kandidaten te bereiken. Dit doe ik samen met mijn nieuwe collega’s. Je gaat samen zitten brainstormen over hoe het beter kan. Een ieder legt zijn ideeën op tafel en er wordt ook werkelijk wat mee gedaan. Het teamverband is zeer sterk en we liggen allemaal op één lijn met elkaar, dat maakt het echt leuk om samen te streven naar betere prestaties. Tot zover maakt Valento mijn verwachtingen zeker waar. Er zijn uitdagingen en je krijgt waardering voor het werk. Dat geeft mij een drive!

Heb jij nog een leuke boodschap voor onze lezers?

Ben jij op zoek naar een carrière switch of ben je een starter die weet in welke rol hij het beste uit de voeten kan, maar ben je bang dat je in het diepe springt zonder boven te drijven? Luister dan goed naar je gevoel en maak het kenbaar bij mensen om je heen voor feedback! Durf een gesprek aan te gaan naar de functie die jij zou willen vervullen. Op basis van de juiste competenties kan jij jezelf presenteren. Ten alle tijden zijn mensen die zichzelf begrijpen goud waard. Ben jij opzoek naar een nieuw uitdaging? Bekijk dan onze vacatures. Die nieuwe stap is dichterbij dan je denkt.. Neem contact met ons op, wij kijken dan graag met je mee en zijn naast je competenties ook geïnteresseerd in jouw verhaal.

Medewerker Mike Smith van Valento