Bedrijfshistorie - Valento | Vacatures Bouw & Techniek

De bedrijfshistorie van Valento

Valento is het geesteskind van Palmyra Veltstra (1985). Hierin komen haar roots in de bouwwereld en ruim vijftien jaar ervaring in de uitzendbranche samen. Telg van een geslacht van aannemers en bouwers, beschikt Palmyra over een no-nonsensementaliteit. Ze werd praktisch grootgebracht op de bouwplaats. Terwijl haar vrienden en vriendinnen met blokken speelden, legde zij onbewust al de eerste steen voor haar latere carrière als onderneemster.

Oprichting Valento

Na haar opleiding ging Palmyra aan de slag in de uitzendwereld, waarin ze werkzaam was in praktisch alle geledingen. Na twaalf jaar in loondienst was het oprichten van een eigen uitzendbureau een logische volgende stap, waarin haar affiniteit met de bouw, passie voor het vak en “flexpertise” samenkomen. Met kennis, daadkracht en het nodige lef bouwde ze Valento Jobs in korte tijd uit van een eenpitter tot een bedrijf met momenteel zeventien kantoormedewerkers en honderden (internationale) vakkrachten en professionals in dienst. Dat alles in een tijd dat het de bouw niet bepaald voor de wind ging.
Dit maakt Valento dan ook een gevestigde naam in de bouwwereld.

Terwijl het aantal opdrachtgevers en projecten bestendig groeit, houdt Palmyra voeling met het werkveld door wekelijks poolshoogte te nemen op diverse projecten. Iets wat kenmerkend is voor haar betrokkenheid bij zowel werkgever als werknemer. Gepokt en gemazeld als recruiter, is het niet vreemd dat ze in de loop der jaren een team professionals om zich heen heeft verzameld die net zo betrokken zijn.

Limburgse Zakenvrouwen

Hoewel ze pas enige jaren als ondernemer aan de weg timmert, vielen haar al verscheiden onderscheidingen ten deel. Rabobank Zuid-Limburg kroonde haar tot Ondernemer van het jaar voor het eerste trimester van 2020. Eerder lauwerde UWB haar al voor haar inspanningen om 50-plussers aan het werk te helpen. Ook heeft ze tweemaal (2016 en de lustrumeditie in 2018) een prominente rol gespeeld in de zakenglossy van Limburgse Zakenvrouwen.

Het bedrijfspand van Valento in zwart-wit