Het verhaal van Indra - Valento | Vacatures Bouw & Techniek

Het verhaal van..

Indra van Oppen

Voordat Indra bij Valento in dienst kwam afgelopen jaar, heeft hij 3 jaar in Australië gewerkt en rondgetrokken. Indra is opgeleid als mechanisch monteur en heeft ook in Australië verwante werkervaring opgedaan. Vanwege de Corona-crisis is hij uiteindelijk – eerder dan aanvankelijk gepland – terug moeten komen naar Nederland. Bij terugkomst in Nederland zocht hij een baan in de techniek als mechanisch monteur, dat is het moment dat wij met Indra in contact kwamen en uiteindelijk is Indra bij Valento in dienst getreden als Mechanisch Monteur. Via ons is hij al meer dan een jaar aan het werk bij Facta in Nederweert, die hem per januari a.s. overnemen en rechtstreeks in dienst nemen.

  1. Hoe ben je in contact gekomen met Valento?

Op het moment dat ik opzoek was naar een nieuwe baan kon ik al snel bij een hoop bedrijven op gesprek komen. Vanwege het tekort aan technisch opgeleid personeel had ik in die tijd niets te klagen op het gebied van werkgelegenheid. Dit in een tijd waarin het op de arbeidsmarkt door Corona niet voor de wind ging. Valento was als tussenpartij betrokken bij één van de bedrijven waar ik toen op sollicitatie ben geweest. Helaas was de vacature waar ik op solliciteerde al vervuld. Valento heeft toen meteen doorgepakt en is opzoek gegaan naar een alternatief. Door het uitgebreide netwerk van mijn contactpersoon Rachel Cleutjens, konden zij mij al vrij snel een alternatief bieden. Zodoende kwam FACTA op mijn pad en was de keuze, gezien mijn werkervaring, dan ook snel gemaakt. Hier ben ik dan ook al een dik jaar met veel plezier aan het werk.

  1. Wat houdt je werk precies in bij FACTA?

Bij FACTA werk ik als service en onderhoudsmonteur voor o.a. pompen, tandwielkasten en elektromotoren. Ik werk voornamelijk bij ons op de werkplaats in Nederweert. Maar als er bijvoorbeeld klachten of storingen zijn bij een van onze machines gaan wij met onze service bus naar de klant toe, hier vindt dan onderhoudt op locatie plaats.

  1. Wat geeft jou plezier in het werk dat je doet?

Het is vooral de afwisseling die ik als prettig ervaar. Het is leuk om af en toe de werkplaats te mogen verlaten en op weg te gaan naar een klant om een storing op te lossen. Zo stond ik vorige week nog met een collega van FACTA Spijkenisse te klussen aan een generator die uitgelijnd moest worden. Deze hebben wij toen moeten koppelen aan een gasmotor met 12 cilinders, dit was een enorme machine van ruim 8 meter. Dit was een enorme klus waar het nodige overwerk in heeft gezeten. Maar het gaf mij veel voldoening om deze klus tot een goed einde te brengen.

  1. Hoe verliep en verloopt het contact met Valento?

Ik heb het contact met Rachel als prettig ervaren. Ik ben ook erg tevreden met de snelheid waarbij administratieve problemen worden opgelost. Als er bijvoorbeeld iets mis is met het loonbriefje is het met één belletje meteen verholpen. Ook is Valento haar woord nagekomen. Vanaf het moment dat ik getekend had is uitgesproken dat ik na 1 jaar overgenomen zou kunnen worden door FACTA. Deze belofte zijn zij dan ook nagekomen.

  1. Wij geloven in Success through People, hoe zorg jij dat je succesvol bent in het werkleven?

Je moet gewoon vooral jezelf blijven en je collega’s helpen.
Uiteindelijk ben je een team en moet je het samen doen, andersom zou ik het ook fijn vinden om advies te krijgen van een collega. In ons vak heb je met vakmanschap te maken en zit praktisch werken in ons DNA, door het delen van kennis worden wij uiteindelijk allemaal beter

 

Een portret van Indra van Oppen